Monday, August 23, 2010

sabtu~ahad~isnin...

Salam..

arini da ari isnin...
huhu..cam biase..aku merasakan begitu mls utk memulakan keje arini.
biasela...sabtu ahad dh duk melepak kt umah je..tu yg bile senin jd lemau je..
haha...
xpe2..relax2 je buat keje..janji keje jln..

ermm..rs cam nk stori je ape yg aku buat sabtu n ahad..
xdela byk sgt pon...

~sabtu~

pas sahur...solat then smbg tido balik..
pastu..lepak2..tgk tv..
ari sabtu aku kuar g carrefour..hehe..mencari brg umah..aku beli rice cooker..haha..
selama ni bole je msk gune dapur gas tp pose2 ni rs cm mls je..tu yg beli gak..lgpon leh pakai lame..
hehe..

then, aritu aku buka kt umah sorg2 sbb my housemate buka kt luar..hehehe..
aku plak prefer buka kt umah je sbb nk prepare utk buat spaghetti johor..
hahaha..
first trial beb..
xpenah aku buat laksa johor..tp menggunakan buku resipi yg br aku beli..aku berjaya jugak masak..
hehe..
dan die adelah org pertama yg merasa...nk bg org lain rase takut x sedap..
tp bile my chef puji sedap..hepy je rase..hehe..pasni leh masak lagik..hehe..
mmg aku suke memasak, lagik2 yg aku x penah msk..seronok je klu jd..
tp klu x jd..hampeh je..hehe..

~ahad~

pg..sahur..n cam biasela...
hehe..
pastu lepak2 n aku iron baju keje tuk seminggu..
dah x tau nk watpe..bosan je rase....huhu..
pastu lepak2 lagik..baca majalah..kul 12.30 tgk melodi plak..
then da zohor....

ptg dekat kul 4.00 br aku n die menuju ke jln TAR..
saje jenjalan..usha2 ape yg bole dibeli..ade gak mmber berniaga kt sane...tu yg saje ke sana..
ramai gak org..agaknye klu da gaji lg ramai org kot...
hehehe...
smlm pon x abes round lgik..lenguh plak kaki berjalan..
xpe..nnt kami dtg jln TAR lgik..klu ade yg berkenan lehla beli...
hehe..
pastu dah kul 6 lebey kami pulang mencari tpt berbuka puasa...
ni br kali ke3 dpt berbuka bersama....
Alhamdulillah..selamat tuk Ramadhan ke 12 smlm...

tu jela stori aku..tp ujung mggu ni pasti lg best..hehehe..
sbb balik kg n dpt sahur n buka kt umah tuk 3 hari..yela selasa merdeka..n isnin aku cuti..
seronoknyer..haha..

okla..tyme for work..
daaaa... :)

2 comments:

Budakbaik said...

nak ikot balik umah!!!huhu..tapi hb tu ada test pulak..huhu...sabar je laaa sampaihb..ngeee~~~;-p

~ ReD ~ said...

lama x nampak dia kat blog..:D

salam ramadhan

Kepada Yang Berpuasa; Fuck you Off!

Kantoi! Ustazah Curi-Curi Makan Di Bulan Puasa. hoh!