Wednesday, December 24, 2008

Selamat Ulangtahun Perkahwinan Mak & Abah ke 28.

Esok 25 Disember 2008..hari Krismas yg diraikan oleh mrk2 yg sptutnyer..
yg pentg, esok CUTI..hehe

tp esok gak anniversary mak n abah yg ke 28 thn..kerana mrk bernikah pd 25 Disember 1980..

" utk itu, buat mak n abah yg tersyg...

selamat ulangtahun perkahwinan ke 28..
moga keluarga kite dilimpahi sinaran kebahagiaan hingga ke akhir hayat..
KAMI syg mak n abah..
terima kasih atas didikan n kasih syg yg tidak terbalas..
terima kasih tuk segalanya...

dr anak2 mu tersayg:- kaklong, yan, ila, ina n adik =).."


Monday, December 22, 2008

movie @ wild child



last week, ari rabu mlm khamis.. aku n yanie g tgk citer wild child..dh lame nk tgk citer ni since mggu lepas2 lagik, n aritu ari rabu, so murah sikit, kittorg pon g la tgk..
best gak citer tu, sesuai tuk remaja mcm kite ni..hehe..

citer pasal sorg dak pompuan nie yg agak nakal gakla..smpi ayah die xleh handle perangai die ni..
last2 ayah die anto die p sek asrama yg mane sume pompuan kt sek yg jauh di pedalaman..
niat die tuk bg anak die sedar n jadik baik..
mcm2 hal berlaku ms kt sek die...n biasela..mesti ade yg x puas hati dgn die..
tp at last, yg baik n benar mesti menang..ade part yg sedey, happy n klakar..
hehe..nk tau lagik, tgkla sendrik yer..




meh main tagged..hehe..

1. how are you?
~alhmdulillah..sihat walafiat arini..hehe..

2. who was the last person you hugged?
~ adikku yg kecik, umo 9 thn..smlm b4 balik jb..

3. look to your left, what do you see?
~ door..melambai2 suh balik..hehe..

4. where do you like to be the most?
~ p bercuti kt pulau..waa, bestnyer..huhu..

5. whats your fave film?
~ horror, comedy..byk sgt..sy kaki wayang..

6. what does the last person you commented on friendster mean to you?
~ kawan2 ms kt uitm..

7. what did you last laugh about?
~ citer antoo fighter..klakar smpi skit perut aku..haha..

8. whats the first thing you look for in a girl/guy?
~ lelaki yg tinggi n not a smoker..i hope i will get 1..huhu..

10. if your still in school, whats your fave lesson?
~ duno la..dh lame tggl..tp klu ade kesempatan, nk blajo math rerajin..hehe..

11. what do you work as / want to work as?
~ onSite NetwoRk EngineeR-tak penah terpk pon jadik org IT..hehe..

12. who never fails to make you laugh?
~ kwn2 yg terlalu ramai, jadik penghibur aku..

14. what are you listening to right now?
- hoT fm..lebey hangat drpd biase..hehe..

16. i bet you miss someone, who?!
- miss him..huhu..sape ek?

17. are you happy with your life right now?
- very happy..=)

18. why did you last get upset?
- when cheated by someone i trusted..huhu..

19. who was the last person you texted?
- jasman..chat kt ym..hihi..

20. who do you live with?
- my moksu n poksu..dh kire mak n ayah angkat aku dah..

21. do you like living with them?
- of cos laa..hehe..

22. whats your mood right now?
- no mood..biase2 jer..rs nk cuti laik..huhu..

25. what does your profile song mean to you?
- dun worry, be happy..

26. who did you last shout at and why?
- adik aku kot..nakal sgt..huhu..

27. are you normally a happy person?
- yess..

31. do you remember how you was 3 years ago?
~ bergembira kat uitm wif my frens..seronoknyer..

33. if you could be with someone right now, who would it be?
~ my famili n my frens who always support me..hihi.. love them..

34. do you have any blogs on your friendster?
~ no..x rajinla..hehe..

37. if you had one wish, what would you wish for?
~ kembali ke alam kanak2..waa..bestnyer..

38. when was the last time you lied?
~ mane leh bgtau..rahsia..haha...

39.people to tag..
~ ummu, ezzan, jasman n sape2 jela yg sudi..hihi...

Tuesday, December 16, 2008

cEriTaku wakTu dErMa dAraH..


salam..
lame sungguh x mengupdate blog aku ni..ntahla, mls jer nk mengupdate...
tp arini aku rs rajin skit..aku nk share ape yg aku buat last week..

hehe...

sabtu yg lepas, aku ikut akak aku g rawang umah die sbb aku nk p shah alam, ade hal yg xleh diceritekan di sini..haha..
ari sabtu smpi dh kul 2 pm..yalah, dr bt pahat dh pukul 9 .3p pg...
akak aku plak kene keje aritu..xpela aku duk umah rehat sensorg (eh, mcm aku yg drive plak)..

ari ahad aku g shah alam..aku gerak dr rwg nek komuter g kl sentral..tupon dlm kul 10 lebey kot..pg gakla sbb akak aku nk p taiping kwn die kawen, x kan nk ikut plak..hehe..

dlm kul 11 lebey smpi la aku kt kl sentral..aku lg suke nek bas jek dr kl sentral ke shah alam..senang sikit..murah plak tuh..hehe..

sampi kt lobi kl sentral tuh, yg lapang n berdepan dgn kaunter tiket KTM, ade buat program derma darah..
hehe..aku pon x tau nape aku otomatik rase nk derma wpon aku br je kuar dr tren n patut ters g shah alam jer..tp sbb aku rs dh lm sgt x derma, yelah last drma 29 februari 2008...
mmg dh lm simpan niat nk derma tp slalu xdek kesempatan..huhu..wpon aku keje kt hospital jer kan..

than, aku pon isik borang, timbg berat (dh naik woo), amik darah tuk ditest leh derma ke x, chechk tekanan darah (hensem doktor yg chech aku ni, seb baik aku leh derma..hehe..) n aku pon get ready tuk derma...

cam biasela, aku biase gune tgn kanan siap dh ade bekas dh kt lengan aku tuh..alhmdulillah, aku leh drma tuk kali yg ke 11..jarum pon dicucuk, maka kuarla darah..hehe..
aku pon biar jela smpi la cukup 350 ml(sikit je) darah aku tuh dikuarkan..
pastu aku berehat.. pastu die bg minum air milo n kek.. sedap gakla..hehe..

then, aku pon bgnla,,konon nk p toilet..

tanpa disangker..

"huhu..apesal aku rs pening semacam ni..x kan nk pitam kot.biase aku derma ok jer, apesal alak arini jd camni? agaknyer aku penat kot..huhu..
alamak, peluh2 la plak..pucat dh kaki, tangan n muke aku..camne ni? ape aku nk buat ni..
xpela p la balik tpt derma darah td..huhu, seb baik ade kusi.. nk panggil nurse, x larat plak..xpela, rehat jela, japg ok la ni..huhu"

tibe2, dtg nurse cine yg name die lin;

"awk pening ker?...entahla, sy x pening tp peluh2 n pucat mcm nk pitam"mcmmane ntah die bole perasan aku kt situ..

malu plak rs..hehe..yela, biase ok jer, apesal ntah aritu..huhu..

"takpela, awk duk sini (kt atas kusi yg best berhadapan sebuah kipas yg besar n angin yg sgt best), rehat" ..pastu dptla air glukos..kene minum bg tenaga...huhu..
lame2 aku rs dh ok, aku pon bgnla.. pesan nurse kt situ..
"klu rs pening, nnt duduklah" hehe..

baiklah..maka aku pon cr bas U80 menuju ke shah alam..

gelak ade, kelaka pon ade, kesian po ade kt aku ni..mcm2 la damai ni..
tu jela citernyer..smpi umah mmber aku dh pukul 2 lebey, then aku berehat...

moral of d sories, klu rs penat x yahla derma drh..kang pengsann lak..hehe..apepon, dermala darah anda kpd yg memerlukan, byk benefit yg diperolehi..insya-ALLAH..

jumpe dlm cite yg akan dtg..hehe.

.
ni je gmbo yg sempat dicaptured sendirik..
hehe..sempat lagi tuh kan..




Wednesday, December 10, 2008

Salam Aidiladha..


Isnin yg lalu, umat Islam menymbut Hari Raya Haji untuk tahun ini..
Byk gakla yg berkesemptn mengadakn majlis korban..
tp kt kg aku, hujan sepanjg hari ari senin tuh..dr pagi smpi ke mlm ujan x benti2..maybe ujan yg membawa rahmat..
hehe..

Sabtu sblm tuh plak, adikku yg bongsu n nakal tp tembam tlh slmt berkhatan..hehe..
akhornyer, berjaya jua die tempuh..tp nangis gak ms kt umah, yela ubat bius dh ilang..
ms balik dr klinik relax je aku nengok..last2 tewas gak..haha.. tula, anak manjela katekan..

sbg tanda kesyukuran, umah aku buat kenduri mlm tuh..
kelam kabut gak sbb kenduri tuh last minit punye rancangan..maklumla senin dah raye..
alhmdulillah, segalanyer berjalan dgn lancar....
dptla tolong sikit2 ape yg termampu..
apepon, aku hrp adik aku yg nakal tu akan jadik baik, rajin, tak ngade2 sgt n jgnla tembam sgt..
wakaka..
yg pntg die sehat cepat...
ni je gmbo yg ade mlm kenduri tuh..hehe.


.
3 sepupu sehati sejiwa - pikah, wani n ina adikku


sepupu sepapat


aku n adikku ila

Lepak @ men boling wif my old skulmate..


Salam..lame rasenyer x mengupdate blog ni..maklumla..mud cuti raye lom ilang..
hehe..
aku just nk share ape yg aku buat last sunday dgn kwn2 lame..
actually, plan ni ala2 reunionla konon dgn budak2 sek keb sg kajang, bp johor..
kwn2 tyme sek rendah..aku sek situ drjh 4 sampi drjh 6 jer..
hehe..so far, cume beberape org je yg dpt dikumpulkan...

nazer(die yg plan) azrin(bekas ketua kelas), shafiq (kwn tyme sek men), yani, yati, ayu n damai (akula tuh)..
hehe..

x ramai pon, tp plankitorg men boling ttp jadi gak..main kt mane? kt summit parade, bp jer..
punyerla ramai org tyme tuh..nk cr parking je dh 1/2 jam..huhu..
seb baikla sabo..
maka, smpi jek tpt boling..kitorg pon berkumpul n aku x sngke terjumpe syafiq sekali..
nazer la yg bwk die..kurus betul die skrg..ape rahsia ek..
hehe..

yg pentg, main tetap main..main 2 game je..tp rs cam lame la plak..
aku rs agak kagum dgn diri sendirik sbb aku rs nila aku dpt men boling dgn begitu baik sekali..
padahl x byk mane pon, first game 84 mata n second game 104 markah..
haha..okla tuh..biase aku main nk dpt 80 pon payah..

apepon, aku enjoy n hope dpt jumpe ramai lagik mmber2 lain pasni.



3 mamat yg perasan hensem
(azrin-nazer-syafiq)




ayu, yati n yani



-damai-yani-yati-


Wednesday, December 3, 2008

konvokesyen UiTM kali ke 69


salam..
arini aku mengantuk giler kt opis, x taula nape..mcm2 dh aku buat..last2 aku terpk nk update blog..
hehe..

arini aku just nk citer pasal satu lagi memori terindah dlm idup aku..
yes..aku konvo gak akhirnyer..
sabtu aritu (29 hb 11 2008) bertmpt di uitm shah alam, aku terima gak ijazah kep teknologi maklumat...

dan hari itu dipenuhi senyuman n gelak tawa serta aku rs sungguh penat aritu..
penat bergmbar n berjalan ke sana ke mari tuk cari tpt menarik bergmbo..
haha...

dan..inila serba sikit gmbo yg ade..nk tgk byk ade dlm friendster n facebook...


wif my frens..fresnhip 4ver.thanks coz sudi dtg n bg bear kaler biru yg comel.

.
bersama ain, ezzan n ummu..lain kelas tak memisahkn kite..hehe..


mak n abah yg sgt kusayang.. mmuahhh..


i like this picture..


my famili..mak, abah, kaklong, ila n zaim..
takde dlm gmbo, adikku yg second last (ina)..


pasca konvo..
baling...


Wednesday, November 26, 2008

Wawasan Setia Pelajar n UiTM di Hatiku

tibe2 rs nk letak lagu uitm plak..
hehe..


Wawasan Setia Pelajar


Bersatu kita pelajar UiTM
Kita bangsa perkasa
Taat dan setia ku untuk negara
Penuh semangat waja

Kita… jangan mudah terlupa
pengorbanan, perjuangan anak bangsa

Kita… jangan mudah terleka
kemajuan, keamanan yang ada

Kita… berterima kasih
pada pemimpin-pemimpin negara

Kita… rasa penuh bersyukur
kerahmatan, kemuliaan darinya

Kamilah pendokong, pewaris bangsa
Kamilah pendaulat, bangsa Malaysia
Kamilah pelajar berwawasan

UNTUK NEGARAKU.



UiTM di Hatiku

wujudmu di sini di tanah anak merdeka
bagai obor ilmu memayungi putera puterinya
pelopor hidup, budaya bangsa, agama, negara
pembentuk akhlak manusia agar jadi sempurna

ku yang melangkah di sini ingin mempelajari
rahsia di muka bumi dengan cara hakiki
tunjukkan aku jalan ilmumu untukku menuju
destinasi cita-cita negara dan bangsaku

majulah bangsa
maju negara
berkat usaha jaya MARA
kami berikrar akan berjasa
hingga kita berjaya…… demi bangsa

watikah yang ku miliki kan ku semat dihati
janji ku pada pertiwi untuk menabur bakti
ku sempurnakan seikhlas hati membela negara
doa restu ayah bonda ku untuk mu semua..

uitm… usaha taqwa mulia

*p/s: mesti sayu hati tyme nyanyi lagu2 ni..huhu..

konvo oh konvo..

alhmdulillah..akhirnyer aku bkl menghadiri konvo yg ke 69 uitm..
hehe..excited giler ni wpon penah rs tyme dip dulu.. tp dulu mane same dgn skrg..
hehe..yg lebey best aku nk jumpe kwn2 sbnrnyer..sume dh lm x jumpe..
disebabkn aku terlalu bersemangat ni, aku dh pon amik cuti 2 ari, kamis n jumaat wpon konvo ari sabtu 29 november 2008..hehe..
yela, kamis amik jubah n raptai..memandgkn perjalanan aku yg jauh kenela cuti..alang2..

seronok gak sbb adik aku pon konvo arini (26 hb 11) tp x dptla g sbb aku keje..
sian lak nk cuti lame2..keje byk gakla..huhu..sian kt opismate aku kene duk sensorg..haha..
ntah2 die suke kot aku xde..hehe...
bestnyerrrr....apesal ntah aku seronok sgt..
mlm ni aku naik bas dr larkin, jb menuju ke shah alam..bas kol 8.30 mlm..
smpi mesti tgh mlm..hrp2 aku slmtla smpi..hehe..
kat sane kang aku kenela menumpang umah mmber kt seksyn 8..aka umah sewa ms belajo dulu...

walaucamne pon, aku sgt2 bersyukur n berterima kasih kt famili esp mak n abah yg byk memberi sokongan pd aku..x lupe buat kengkawan yg byk membantu kala susah n senang aku..
nak sebut sorg2 ramai sgt..hehe..esp pd yg bc blog ni..thanks a alot my frens..
Tuhan je yg dpt bls segala...

mcm2 dugaan n pengalaman spnjg belaja kt uitm shah alam, tp dpt gak ditempuhi dgn bersemanat wajanya..haha..yela, sume tu ade hikmahnyer..ape2 y berlaku mesti bersebab kan..
hehe..

pnjg plak aku membebel..apepon, buat kengkwn, rindu kt korg sume..hrp2 dpt jumpe tyme konvo..
tahniah buat kite semuaaa.......


aku kene tagged dengan ummu athiah..hehe..

* 2 names you go by

1. damai (kwn2la suke gune name ni, br nmpk name kene cam tuannye, haha)
2. yan (famili suke panggil gune name ni)

* 2 things you wearing right now

1. blouse warne ijau wif suar slack, tudung pon ijau gak
2. gelang kt tangan kiri..

* 2 things you want very badly at the moment

1. shopping....beli belah sepuas hati..kan nk megasale ni..haha..
2. bercuti..teringin nk p srwk, redang n bandung..

* 2 things you did last night just before bed

1. donlod lagu masuk ke teponku
2. dengar lagu zaiton sameon - menaruh harapan.. haha..smpi tertido aku..

* 2 thing you ate today

1. nasi goreng, mee rebus, kuih abok2.. tuk sarapan
2. nasi putih, ikan msk asam pedas, sayur nangke msk lemak..

* 2 people you just spoke with

1. mak yg g konvo adik aku
2. azmi..opismate aku

* 2 things you are doing tomorrow

1. amik jubah n raptai tuk konvo
2. jumpe kwn2 lame..huhu..bestnyer..

* 2 longest car rides

1. BP - Jengka
2. Shah Alam - Penang

* 2 person who are chose to do this tag
1. sara
2. sis suzie

Thursday, November 20, 2008

comelnyer....


kucing yg gemuk - "yoen"


atuk


makwe


fahim

fahim (lagi)


muhammad fahim farouq
tembam giler..comei sgt ni..hehe..



aktiviti baru..bersukan..

aku ade tulis dlm post sblm ni pasal exercise..dan skrg aku dpt merealisasikn impian aku(kononla) tuk exercise..wponaku hari2 exercise jalan kaki, tp yg lebey best aku dpt main badminton..
haha..dh lame giler x main badminton.
bile makcik n pakcik aku ajak join main badminton, ape lagi..aku on jerla..
hehe...

maklumla..alang2 dh dpt main kt dewan free (sbb pakcik aku keje lhdn), aku main jerla..bukan lame pon main..kejap jer..smlm jer..adela dlm setengah jam..
hehe..tp memandgkn aku dh lm x main, pancit gak..huhu..
br main kejap, dh penat..maklumla..xde buat warming up..terus main jer..
tp aku sronok..sbb kuar gak peluh aku..yela, duk opis xdek kuar peluh n byk duduk jer..
hehe..
harap aktiviti aku ni berterusan dlm misi memaintainkn berat badan..hehe..


Siti Nurhaliza - Cintamu

nota cinta lama
kujadikan lagu
walau tidak seindah
bisik kata yang kau beri

tetap dalam hati
siang malam menanti
tak jemu aku dibuai kerinduan

belum pernah ada getaran sebegini
memang benar aku dilanda
cinta kepadamu

bercahaya hidupku
dalam taman cinta
sehingga segalanya seperti pelangi
kau sambutlah rinduku
jangan lepas lagi
ku pasti setia seteguh kasihmu
buatku.. oooooo


kini ku temui
insan yang ku sayangi
sentiasa di sisi
bagai bintang yang berseri

tetap dalam hati
siang malam menanti
tak jemu aku dibuai kerindan

belum pernah ada getaran sebegini
memang benar aku dilanda
cinta kepadamu

bercahaya hidupku
dalam taman cinta
sehingga segalanya seperti pelangi
kau sambutlah rinduku
jangan lepas lagi
ku pasti setia seteguh kasihmu
buatku..

apa jawapan engkau berikan
tak bisa ku rasa segala rahsia
kau pesona cinta yang membawa
bahagia

bercahaya hidupku
dalam taman cinta
sehingga segalanya seperti pelangi
kau sambutlah rinduku
jangan lepas lagi
ku pasti setia seteguh kasihmu
buatku..


*p/s : sape yg dgr lagu ni mesti terbuai-buai..hehe..esp tuk org yg sdg berbahagia..
best giler lagu ni..

i like to move it..move it..haha..

i like to move it, move it..hehe..
last week, aku sempat gak p tgk citer Madagascar dgn kwn aku, yanie..
haha..best giler..mmg lawak sgt..
kitorg tgk citer tuh start kul 7.25..
abes keje aku terusla g city square jb..tp tiket siap book o9 ..punyela takut klu xdpt tiket..
hahaha..
at last, dapat gak..
mmg menghiburkan..hilang sikit stress keje ni wpon xdekla stress sgt pon..tp dptla merehatkn minda sikit...
pendek kate tak rugila tgk citer tuh..sesuai tuk sume lapisan umur n msykt..
pas dh abes tgk citer tuh..kitorg p mkn tomyam seafood, sedap giler..
then, aktiviti kegemaran aku..amik gambarla..ape lagik..



menanti 29 november 2008..

salam..
dh lame aku tidak mengpdate blog ni..
ntahler, cam busy + malas sikit..
hehe..

anyway, aku x sabar menanti 29 november 2008..
hehe..saat di mana seorg pelajar rase dihargai..
cewah..yela, tyme tuh ari konvokesyen tuk ijazah kt uitm shah alam..
stlh 2 thn berhempas pulas belajo..akhirnyer, dapat gak ganjarannyer..
meskipun pelbagai dugaan n halangan dilalui..berbaloila...
hahaha..

tula, rezki sume masing2..
tp yg lebey pntg aku nk sgt jumpe kengkwn lame esp classmates n member2 lain yg lain kelas..
dh lame x jumpe pas abes studi..
masing2 dh kerje n ade life sendiri.
winduuu sgt kt kwn2..huhu..
walaupon aku jauh di mate, namun korg tetap dkt di hati.. cewahh..

semata-mata tuk konvo tuh, aku cuti khamis n jumaat..sbb khamis amik jubah n alang2 dh g shah alam, cutiler...bukan senang nk cuti.. hehe..
sianla opismate aku tggl sorg2..haha..

apepon, aku berharp segala plan berjalan dgn lancar..hope jumpe kwn2 sume..

Monday, November 17, 2008

Rossa - Takdir Cinta


ku tutup mataku

dari semua pandanganku

bila melihat matamu

ku yakin ada cinta

ketulusan hati yang mengulir lembut


penguasa alam tolonglah pegangi aku

biar ku tak jatuh pada sumur dosa

yang terkutuk dan menyesatkan cintaku


reff:

andaikan ku bisa lebih adil

pada cinta kau dan dia

aku bukan nabi yang bisa sempurna

ku tak luput dari dosa


biarlah ku hidup seperti ini

takdir cinta harus begini

ada kau dan dia bukan ku yang mau

oh Tuhan tuntunlah hatiku


penguasa alam tolonglah pegangi aku

biar ku tak jatuh pada sumur dosa

yang terkutuk dan menyesatkan cintaku


repeat reff




Thursday, November 6, 2008

exercise...exercise..huhu..

hari ni aku dgn rajinnyer turun g tgkt G dengan menggunakan tangga..aku kt tgkt 4..
sebelom ni x penah pon rajin sgt, biase naik lift je..tp bile menyedari badan aku dh mcm berat..aku rase aku kenela exercise..haha..dhla keje byk duduk je...tula salah satu cara menurunkan berat badan..hehe..

aku pon x tau nape jadik camne..ms pose beratnyer menurun..yela dh name pon puase kan..
aku x bajetla leh naik..sekali pas raye, naik gak..melebihi biase (tp xdekla gemuk) hehe..
berdasarkn kajian yg aku buat sendirik, aku ni mmg byk mkn..haha..kat opis asyik nk mengunyah ajer...pastu keje duduk, mane la taknyer...wakaka..
skrg ni kt opis aku ade buat training tuk nurse2 yg br nk gune TPC(Teleprimary Care System)..
pastu mknn disediakan..hahaha..ape lagi..mkn free..sape yg x nak..hahaha..
pastu, tido plak awal..huhu..penat g keje kot..kdg2 kul 9 dh selamat tido..hehe..

tula, aku dh sedar..pasni kene merajinkn diri turun naik ikut tangga..
seb baikla tiap2 hari aku mmg jalan kaki tuk ke bus stop menunggu driver aku a.k.a bas..
hehe..

pd sape2 yg rase2 jd cam aku..jomla kite exercise same2..hehe...

aku suke lagu2 ni...



actually..

kt bwh ni ade beberapa buah lagu lame zaman 80-90 an yg menjadi fevret aku..
aku mmbesar dgn lagu2 camtuh..lagu2 skrg ni cam xleh lawan lagu2 lame..
hehe..
so...jom tgk lagu ape yg best bg aku...

no 1: zaiton sameon - menaruh harapan..

Sepanjang perjalanan ini
Lembah dan lurah ku lewati
Ketenangan yang ku cari
Belum ku temui

Ku menghimpun doa bertahun
Mencari pepohon yang rimbun
Bertemu dahan yang rapuh
Tempat ku berteduh

( korus )
Dulu aku sendiri
Kini masih sendiri
Hadapi hidup ini
Susah senang diri ku
Tak bertempat mengadu
Seperti burung kepatahan sayap...
Dihati kecil ku menaruh harapan...

Selagi hidup belum sudah
Aku akan terus melangkah
Ku yakin rahmat buat ku
Di hadapan menunggu...


no 2: mega - bayangan gurauan

Tak pernah ku alami
Tak mungkin ku hindari
Di himpit perasaan
Bayangan gurauan

Di dalam jaga ku tercari-cari
Di dalam tidur termimpi-mimpi
Siapakah gadis misteri
Melambai dan terus menyepi

Jangan biarkan ku ternanti-nanti
Usah benarkan masa berlalu pergi
Cintamu oh! gadis misteri
Adakah kekal dan abadi

1
Andai di berikan emas permata
Ku pilih senyumanmu
Andai kupunyai mahligai indah
Ku hadiahkan untukmu

Dalam berjuta bintang berkelipan
Kau bagaikan kejora
Antara ribuan mata menikam
Takkan kubiarkan kau tenggelam

Di dalam jaga ku tercari-cari
Di dalam tidur termimpi-mimpi
Siapakah gadis misteri
Adakah dapat ku kenali
(Belum puas ku temui)




no 3: khatijah ibrahim - ku pendam sebuah duka

Bercinta sudah lama
Berkasih dan bermesra
Sedang enak membuai rasa
Perpisahan tercipta

Mengapa sementara
Cerahnya cinta kita
Mendung tiba tiada ku pinta
Gelapnya suasana

Walaupun hatiku
Amat berat melepasmu
Dan rintangan mendatang sayang
Terpaksa kuleraikan

Seandainya...
Kita harungi jua
Kelak punah semua sayang
Mimi yang kau harapkan

Ku pasti kau kembali
Menyatu dua hati
Lebih elok cari pengganti
Tiada kau menyendiri

Tak guna disesalkan
Hakikat percintaan
Mungkin terpendam kenikmatan
Sebalik perpisahan...


no 4: uk's - bila diri disayangi

Terdengar bisikan mesra
Kalimah keramat bermentera
Bermulanya siang berakhir malam ku
Tak akan ku jemu menyebut namamu

Tiada batasan waktu
Tiada tempat mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat, di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa, keagungan
Kasih merubah takdir

( korus )
Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namamu, terasa diriku
Kembali dipandu

Engkau yang pertama, tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan engkaulah cahaya
Izinkahlah aku menumpang di sini
Di bawah naungan kasih dan sayang mu
Ku berserah diri




Wednesday, October 29, 2008

Reunion sc 3 mjsc muar @ majlis perkahwinan tasha n pok den


Alhamdulillah..ahad yg lepas selesai sudah majlis perkahwinan classmate aku yg same2 blajo
time form 4 n 5 kt mrsm muar...tasha n pok den... husband die tuh senior kt sek aku tuh..hehe.. tp yg lebih menggembirakan hatiku ialah bila beberape org classmate aku dpt dtg aritu.. adela dlm 12 org (tak termasuk pengantin).. kitorang berkumpul kt bp then reramai jumpe kt yong peng ..umah tasha.. pd yg dtg:

pudin, amir, fly, zubir, topek, nisshak, im, shima, alin, khal n shikin...

harap2 dpt jumpe korg lagi nnt... tp pd yg x dtg pon hrp jumpe korg 1 hr nnt... last but not least.. tahniah buat tasha n husbandnyer.. moga bahagia hingga ke akhir hayat...

sedikit gmbr tuk tatapan n kenang-kenangan...


bergambr bersama pengantin


alin,nisshak,shima,shikin,im,khal,damai.


posing before makan..


wif tasha..pengantin baru...


kat umah im..


kt bus stop pon jadik..haha..

Tuesday, October 28, 2008

Ayuh pelajari 20 ciri-ciri wanita kesukaan lelaki dan sebaliknya...

salam.
pekabar sume?
amacam cuti? best ker?
hehe..
actually, aku ade terbace tips ni kt dlm paper berita harian..
so..pd sesape yg rs lom ade calon tu lehla tau ape ciri2 wanita kesukaan lelaki n sebaliknyer..
slmt membace..


Lelaki suka...

· Wanita bersifat keibuan

Gaya lemah lembut dan berperawakan sederhana mudah meruntun jiwa lelaki. Mustahil seorang wanita sebegini terus membujang!


· Wanita matang

Lelaki teruja apabila berdepan wanita yang matang. Bijak, pandai membuat keputusan dan tidak merimaskan adalah kunci kejayaan menjadi kekasih pujaan seorang lelaki.


· Wanita yang menjadi dirinya sendiri

Jangan menjadi ‘plastik’ semata-mata untuk memenangi hati dan perasaan seorang lelaki. Lelaki lebih gemar dan selesa berbual dengan wanita yang tidak kekok bila berbicara.


· Wanita berpotongan badan menarik

Jangan pula terasa hati andai tidak memiliki bentuk badan idaman. Sebaliknya, yakin pada diri sendiri dan penting sekali mengambil pemakanan sihat.


· Wanita berterus terang

Pantang bagi seorang lelaki apabila seorang wanita cuba menyembunyikan rahsia dirinya. Lelaki suka apabila wanita berterus terang dan terbuka.


· Wanita yang sederhana

Usah pula menunjukkan ‘saham’ anda yang kononnya tinggi dengan meminta itu dan ini. Lelaki tidak sukakan cabaran dan situasi yang sukar kerana mereka gemar sesuatu lebih bersifat sederhana.


· Wanita pandai memasak

Jangan merasakan kecantikan sudah cukup membeli jiwa seorang lelaki. Sebenarnya faktor memasak juga menjadi kunci kejayaan dalam menawan hati seorang lelaki. Rajin-rajinlah ke dapur!


· Wanita pandai menjaga hati

Keperibadian wanita yang lemah lembut mudah untuk didekati dan disayangi lelaki. Jangan sesekali membangkitkan perkara yang membuatkan dirinya cemburu dan menyakitkan hati.


· Wanita yang manja

Manja bukan bererti mengada-ngada. Manja yang disenangi seorang lelaki adalah milik mutlak dirinya semata-mata. Jangan pula menunjukkan sikap sama dengan lelaki lain sehingga membangkitkan rasa cemburu. Awas!


· Wanita yang menghormati dirinya

Sudah menjadi resam lelaki untuk menguasai dan seorang wanita itu perlulah menghormati dirinya sebagai ketua.



Lelaki benci...


· Wanita jual mahal

Lelaki mempunyai ego yang tinggi. Jangan sesekali meletakkan diri anda umpama seorang ratu. Akibatnya sukar untuk memujuk kembali hati seorang lelaki.


· Wanita ego

Ego seorang wanita tidak boleh mengatasi sifat semula jadi lelaki. Jika kedua-dua ego bertemu, alamatnya memang tidak ke mana perhubungan itu.


· Wanita mengongkong

Mungkin seorang wanita berasa sikap mengambil tahu sebagai bukti cintanya, tidak pula bagi lelaki. Lelaki hanya menganggap dirinya dikongkong apabila semua perkara dilakukannya ingin diketahui pasangannya.


· Wanita seksi

Jangan sesekali merasakan imej seksi boleh membeli jiwa seorang lelaki. Tanggapan itu salah, sebaliknya seksi di mata lelaki lebih kepada perawakan semula jadi dan kelembutan peribadi seorang wanita.


· Wanita mengada-ngada

Terdapat dua faktor berbeza antara wanita manja dan mengada-ngada. Lelaki cukup mual bila berdepan dengan wanita mengada-ngada hingga merimaskan mereka.


· Wanita terlalu mendesak

Pantang seorang lelaki apabila didesak untuk melakukan perkara yang dia tidak senangi. Jangan memaksa sebaliknya berbincang dengan cara baik sebelum membuat keputusan.


· Wanita yang terlalu memuji dirinya

Tidak perlu terdesak untuk menonjolkan kehebatan diri sendiri sehingga boleh menjejaskan keselesaan seorang lelaki. Biarlah pujian itu datang dari mulut seorang lelaki.


· Wanita yang mata duitan

Jangan pula menonjolkan sikap ‘pisau cukur’ dengan meminta itu dan ini sehingga sukar untuk diberi seorang lelaki.


· Wanita yang hipokrit

Lelaki boleh memaafkan kesalahan wanita tetapi jangan sesekali bersikap hipokrit dalam perhubungan sehingga mengeruhkan keadaan.


· Wanita kuat cemburu

Belumpun sampai ke gerbang perkahwinan wanita sudah cemburu tidak tentu pasal. Perlu diingat, lelaki mudah bosan dan tidak suka dikongkong dengan perkara remeh-temeh!

Thursday, October 23, 2008

mkn tomyam di teluk danga...

mlm td tercapai gak impian aku n yani nk mkn thai tomyam dkt danga bay a.k.a teluk danga.. mmg best giler rasenyer.. sedap nyer..mmg susah nk dpt tomyam camtuh..dhla pekat.. aku pon x tau ape yg bezanyer tomyam situ dgn tpt lain.. maybe sbb die buh susu kot.. xpe..kt bwh ni ade gmbr tomyam tuh..best giler.. lenkali leh g lagi... pas mkn..aku n yani pon amik gmbo then jalan2 kt festive street mall.. saje..jln2 cuci mate..nk beli kene tggula.. haha..

thai tomyam





wif yani..


Friday, October 17, 2008

setitis darah..seribu harapan...

sblm bercakap lebih lanjut..
aku rs secare kebetulan hidup aku dikelilingi perkara yg berkaitan dgn ubat, darah, hospital n sbgnyer..hehe..
yela..dulu ms diploma, aku join pbsm..
yg organize program derma darah ms kt kampus...

tp skrg ni aku keje kt hospital plak..wpon bukan sbg doktor atau nurse..
aku ttp dikelilingi para doktor, nurse n pesakit..huhu..

baru2 ni, ade poster ditampal kt HSA (Hospital Sultanah Aminah) berkenaan dgn program derma darah yg akan dibuat kt jb..
sedey aku x dpt derma..sbb time tuh balik bp plak..

tp yg lebey sedey bile bc poster tu ialah..

"Tabung Darah HSA mengalami kekurangan darah yg kritikal terutama darah O n B"

kebetulan plak, aku mmg drh O..
camne nk derma,time tuh nk balik plak..
tp xpela..blood bank kt tgkt bwh jer..lenkali lehla aku g derma kt situ terus...

tula..sblm kite sakit..apela salahnyer kite same2 bantu org yg memerlukan..
aku bukan nak berkempen tp just nk menyeru jer..hehe..mane2 yg layak tuh rajin2kanla derma darah..byk benefitnyer...
yg pntg..kite leh tlg org yg memerlukan...
INSYA-ALLAH...

HAPPY BIRTHDAY 4 my frens : NoYu, SaRah n HaiDa

Happy Birthday Comment




Dear...

Noyu - 9 oKtoBer

Sarah n Haida - 17 okTobEr

Happy Besday ke 23..

Sudah tua kamu bertiga..

Moga pnjg umor n dimurahkan rezki slalu..

All de best in ur study n life..

Frenship 4 ever....

Mmuahh..



Happy Birthday Comments


Thursday, October 16, 2008

Ciri-Ciri Orang Yang Mencintai Kamu

Description:

1. Orang yang mencintai kamu tak pernah memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu yang dia tahu di matanya hanya ada kamu satu2nya.

2. Kalau kamu sudah memiliki kekasih dia tak peduli,yang penting bg dia kamu bahagia dan kamu tetap impiannya.

3. Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu seadanya,dimatanya kamu selalu yang paling cantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah berlebihan atau kamu rasa gemuk.

4. Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini,dia ingin tahu kegiatan kamu.

5. Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan sms seperti "slmt pagi","slmt hari minggu","selamat malam" walaupun kamu tidak membalasnya.

6. Kalau di hari ulang tahunmu,kamu tidak mengundangnya setidaknya dia akan menelefon utk mengucapkan selamat atau mengirim pesan.

7. Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingati setiap hari yang dia lalui bersama kamu,bahkan mungkin hari yang kamu sendiri sudah lupa setiap detiknya kerana saat itu adalah sesuatu yang berharga buatnya.

8. Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata2 yang kamu ucapkan bahkan mungkin kata2 yang kamu sendiri lupa pernah mengatakannya.

9. Orang yang mencintai kamu akan belajar menyukai lagu-lagu kesukaanmu,bahkan mungkin meminjam CD/cassette kamu,kerana dia ingin tahu apa kesukaanmu,kesukaanmu kesukaannya juga.

10. Kalau terakhir kali kamu bertemu kamu sedang sakit mungkin flu,pening,atau sakit gigi,beberapa hari kemudian dia akan mengirim sms dan menanyakan keadaanmu kerana dia risau akan kamu.

11. Kalau kamu beritahu padanya kamu akan menghadapi ujian dia akan menanyakan bila ujian itu, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan sms "good luck" untuk memberikan semangat pada kamu.

12. Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu adalah sesuatu yang biasa,tetapi itu adalah suatu barang yang istimewa buat dia.

13. Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat saat sedang berbicara ditelefon dengan kamu,sehingga kamu menjadi bingung,saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggoncang dunianya.

14. Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat denganmu dan ingin menghabiskan hari2nya bersama mu.

15. Jika kamu kena berpindah ke tempat lain,dia akan memberikan nasihat supaya kamu sentiasa berwaspada dengan keadaan sekeliling yang mungkin akan membawa pengaruh buruk bagimu.

16. Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17. Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang pelik seperti menelefonmu 100 kali dalam sehari,atau membangunkanmu ditengah malam untuk mengirim sms atau menelefonmu kerana saat itu dia sedang memikirkanmu.

18. Ketika orang yang mencintai kamu sedang merindukanmu dan melakukan hal2 yg membuat kamu merasa rimas atau gila dan kamu memberitahunya tindakannya membuatkan kamu terganggu dia akan meminta maaf dan tak akan mengulanginya lagi.

19. Jika kamu memintanya untuk mengajar kamu sesuatu,dia akan mengajar kamu dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang paling bodoh di dunia!

20. Tika kamu melihat handphonenya,namamu menghiasi sebagian besar "INBOX" nya dan dia masih menyimpan msg kamu walaupun pesan itu sudah kamu kirim sejak berbulan2 bahkan bertahun2 yang lalu.

21. Dan jika kamu menghindarinya atau menolaknya,dia akan menyedarinya dan menghilangkan diri kehidupanmu,walaupun hal itu membunuh hatinya.

22. Jika saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan,dia akan ada di sana menunggumu kerana dia tak pernah mencari orang lain.Ya... dia tetap akan menunggumu.

Adakah org yg berada disi mu sekarang melakukannya dgn cara2 seperti di atas?

Kalau ada,jgn mensia-siakan org tersebut..kamu akan menyesal melakukannya kerana ia hanya akan datang sekali seumur hidup...



Wednesday, October 8, 2008

Kisah Rayeku..

Salam..
lame sungguh tak mengupdate blogku ni..
apepon..
aku nk ucapkn Selamat Hari Raya..
Maafkan salah silap sepanjg perkenalan yer..

nk gak citer sikit kisah raye aku..
hehe..

mcm biase..aku x de nk balik kg cam org lain..yela..kg aku n umah aku dekat sgt..
klu naik motor, x sampi 10 min pon..
hehe..
so pg raye tu kitorg satu famili : abah, mak, kaklong, aku, ila, ina n zaim bersiap2 tuk ari rayela..
pas solat raye tuh..kitorg sekeluarga saling bermaafan antara 1 sama lain..cam thn2 sblm ni...

then...
kitorg pon gerak g umah atuk n nenek aku yg tak brp nk jauh tue..
kat sane, adik beradik mak aku dh ade..tp sedey sbb mokde odw dr melaka umah mertua die..
biasenye,,mmg lengkapla famili atuk aku nie...
tp thn ni ade atuk, nenek, famili aku, famili mak ngah n famili moksu...
agenda bersalam-salaman n bermaafan pon dilaksanakan seperti biase di kalangan kami..

didahului nenek aku mintak maaf kt atuk, diikuti anak2 n menantu n cucu2 nyer...
huhu..
part ni mmg menyayukan hati tau....
pastu, part yg paling ditunggu oleh mereka yg blom keje lg..
hehe..
mestila pasrt bg duit raye..
dan aku rs sungguh bertuah sbb aku berpeluang bg duit raye tuk pertama kalinyer...
hehe...

then, kitorg pon berziarahla ke rumah sedara mare yg terhmpir...

tp sedeyla..aku x puas beraye..
cuti kejap sgt..
harap2 dpt smbung raye lg..
hehe.







.