Bahan-bahannya 200gm makaroni maggi 3 camca besar minyak masak
Bahan A 1 labu bawang besar, dihiris 2 ulas bawang putih, dicincang 1 tangkai daun kari 1 camca teh biji sawi
Bahan B 2 pek perencah bihun goreng maggi 1 camca besar serbuk kari 100 gm daging ayam dipotong dadu 11/2 camca teh kicap pekat maggi 1 camca teh serbuk pati ayam maggi 3 pokok daun sawi, dipotong 3 cm panjang Garam dan gula secukup rasa Bawang goreng, hirisan cili merah dan hirisan daun bawang
Cara-caranya Masak makaroni mengikut arahan pada pek Panaskan minyak, goreng ramuan A sehingga kekuningan. Masukkan pes maggi dan serbuk kari, tumis hingga terbit bau. Tambahkan daging ayam dan goreng selama 2 minit. Masukkan kicap maggi, serbuk pati maggi, makaroni dan daun sawi. Masukkan garam dan gula secukup rasa. Hiaskan dengan bawang goreng, hirisan cili merah dan daun bawang.
1 comment:
Anonymous
said...
wahh, ni kalau tengok time waktu siang, mau meleleh air liur bulan pose ni.. hihihi
1 comment:
wahh, ni kalau tengok time waktu siang, mau meleleh air liur bulan pose ni.. hihihi
Post a Comment