Wednesday, February 25, 2009

hari ini..

hari ini hari rabu..hehe..
tibe2 rase nk menulis somthing kt diari hati aku ni..
td aku kuar mkn dgn kak alya..aku amik insurans dgn die..under prudential insurans..bukan ape, sementara muda ni, elokla buat insurans tuk mase depan..kite x leh jangke ape yg berlaku kan..hehe..ewah..cam promo lak aku ni..
arini mkn nasi ayam penyet...rase2nye kt johor je ade mknn ni..
dh lame x mkn..sedapnyer..hehe..ns ayam penyet ni ade nasi putih, sup, ayam goreng yg tlh dipenyetkan, sambal belacan, ulam2 man mcm timun, kobis, kacang pnjg..pastu tempe n tauhu goreng..sedap tau..yg best sbb ayam nye besar..hehe..
benarnye, ni mknn dr indonesia..tp biasela mcm2 ade kt malaysia ni..

pas g mkn aku follow la kak alya g majlis agama islam jb...dkt je dgn hospital tpt aku keje ni.. actually dulu aku praktikal kt sane, so kenalla beberape staff kt sane yg mesra aku panggil kakak..sume baik2..ade kak adah, kak nurul, kak sue, kak ana, kak azliza..hehe..sume ingat aku lagik.... best gak dpt jumpe diorg..dptla tye kabar masing2..rupe2nyer kak adah pregnant..hehe..alhmdulillah..rezki..
sume heran camne aku leh baik dgn kak alya sbb diorg sume mmg client kak alya tuh..
biasela, bukan besar pon jb ni..pi mai pi mai tangtu gak..hehe... sume kebetulan, kalau x aku x sampai kat majlis agama tuh..hehe...

akak2 tuh sume kenal tyme praktikal diploma ms tuh jan-april 2006 klu x silapla.. sume baik n sportingla..tp bile masuk sane mesti ade kenangan yg berlegar2 dlm pkiran..huhu.. ape ek? xpela..x yah bgtau..biar aku n diorg je tau..haha.. tp dpt bwk balik souvenier dr sane..haha..kak nurul bg sekotak kurma dgn bekas yg cantik n comel..aku plak mintak paper beg..hehe..

pastu tgh borak2 tuh, dtg plak en ipin, staff IT.. dulu aku praktikal under die gakla..sbb bhgian IT..alamak, dhla x singgah bilik IT..ape plak kate die nnt..hehe..tp xpela, lenkali bulehla singgah..just sempat tye kabar je td..yg bilik IT tu cume tggl en ipin n en nuar je yg kekal dr dulu..lenkali damai singgah eh..hihi..

pastu, aku pon balikla ke HSA..opis akula..menyambung keje n menulis dlm diari hatiku ni..
hehe..maklumla, td terkeluar awal..kenela masuk awal gak..hehe..

k la, nnt jumpe lagi..daa..

7 comments:

Mr BuLans Asphyxiated said...

ayam penyek! best2.. dah lama xmakan... kat benafe cafe ke?

damai said...

hehe..best2..betul betul betul..
xdekla, mkn kt ZZ..blkg hospital sultanah aminah je..

benafe cafe kt ner eh? hehe..

Ezzan Yusop said...

kt sarawak pn ada la damai...hukhuk!

damai said...

[ezzan]
hehe..kt srwk ek? damai lom sampai srwk lagikla...sik tau sane ade..haha..tp klu kt semenanjung ni susah nk carik..hehe..

ReD said...

erk!cian ayam tu kne penyek!!haha

menai_kay said...

pe sebagai orang johor aku sangat malu dengan diri aku..

kenape aku x penah denga name makanan nasi penyet itu..

nasi empet penahla..

damai said...

[ReD]
hehe..sebab kene penyekla membuatkn ayam tu sedap..hihi..

[menai_kay]
ko mmg maz, klu ko duk jb ko dptla mkn ns ayam penyet tuh.. kt bp pon xde..hehe..